1 maart 2021

C-Valley & Moving Lives – Actie voor de Ziekenhuisschool UZ

△▽

Bij het begin van de Covid-crisis zette C-Valley Leuven een campagne op ten voordele van de Ziekenhuisschool UZ Leuven in samenwerking met Moving Lives. Samen fietsten, stapten en liepen we een bedrag van 2.100 Euro bij elkaar. Dit bedrag werd door onze voorzitter in februari integraal overgemaakt aan Ingrid Donceel, Coördinerend Directeur van de Ziekenhuisschool.

Onderwijs op maat voor zieke kinderen in UZ Leuven

De ziekenhuisschool is een vrije, door het Ministerie van Onderwijs gesubsidieerde, school voor buitengewoon onderwijs, type 5 (voor gehospitaliseerde kinderen en jongeren), georganiseerd op kleuter-, lager en secundair niveau.

Ze beschikt over een gemotiveerd en professioneel team van medewerkers met diploma’s van verschillende disciplines. Flexibiliteit en overleg zijn hier de sleutelwoorden. Hun job word beoefend vanuit een basishouding van openheid, respect en betrokkenheid.

Voor elke leerling wordt een gepersonaliseerd lesplan opgemaakt dat meestal door de thuisschool mee is opgesteld. Leerachterstand wordt zo veel mogelijk beperkt zodat een herintegratie in de thuisschool vlot kan verlopen na de opname.

Er is minder lestijd dan in een gewone school (Wekelijks 5 tot 8 uren les), daarom ligt de focus meestal op de kernleerstof van de hoofd- en richtingsvakken.

Er wordt gepoogd een brug te slaan tussen de leerling, de thuisschool en de begeleiders van de jongere. Dialoog en vertrouwen staan hier centraal.

De ziekenhuisschool organiseert gratis onderwijs voor kinderen en jongeren tijdens hun opname in UZ Leuven.

  • Onderwijs-op-maat voor gehospitaliseerde kinderen
  • Dagelijks 1 à 2 lesuren
  • Basisschool en secundair onderwijs
  • Leerinhouden en methode in overleg met de thuisschool
  • Nauw contact met het behandelingsteam
  • Leerachterstand beperken, maatschappelijke re-integratie van het zieke kind
Meer items
△▽

info@c-valleyleuven.be


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x