De sprekers

△▽

Prof. Dr. Roel Van Raak, DRIFT

Wat houdt ons tegen?

30 maart 2022, bij SEW-Eurodrive

Roel is technisch-bestuurskundige en richt zich bij DRIFT op beleidsanalyse en procesondersteuning van transities. Hij heeft een ruime wetenschappelijke en praktijkervaring met het ondersteunen van transitieprojecten in diverse sectoren en regio’s.

Tijdens dit eerste inspiratiediner focust Roel samen met de deelnemers op de urgentie van de klimaatproblematiek. Er is nu actie nodig, want elke nodeloze vertraging verhoogt de kosten van de klimaatverandering. Die actie is geen geïsoleerde actie. Transitie gaat om een nieuwe samenleving bouwen, gebaseerd op een nieuwe waardenset die we onderweg – al doende – zullen ontdekken.


Piet Colruyt, Impact House

Wat kunnen we leren van anderen?

9 juni 2022, bij Colruyt Academy

Piet is naast ondernemer in zijn familiebedrijf Colruyt vooral een impactinvesteerder. Hij gelooft er voluit in dat een leefbaar businessmodel en een zo groot mogelijke maatschappelijke impact echt wel met elkaar te verzoenen zijn. 

Het eerste diner eindigden we met de co-creatie van een inventaris van wat de bedrijven op het bedrijventerrein Haasrode vandaag al doen. In deze tweede sessie nodigen we de bedrijfsleiders uit om na te denken wat zij nog kunnen doen dat vandaag al elders gebeurt. We onderzoeken wat hen tot nu toe tegenhield om extra stappen te ondernemen en hoe ze die vandaag wel kunnen zetten. Kortom, welke problemen moeten er als eerste opgelost worden?


Prof. Dr. Koen Debackere, KU Leuven

Hoe financieren we duurzame transitie?

22 september 2022, locatie TBC

Koen doceert Technologie & Innovatie aan de KU Leuven, leidde verschillende start-up en scale-up technologie-bedrijven en bekleedde ook bestuursfuncties bij investeringsfondsen en de Leuvense universiteit. Momenteel is hij voorzitter van de KBC Group.

Na het tweede inspiratiediner hebben de ondernemers bepaald waar hun ‘goesting naar meer’ ligt en wat hen tot op heden tegenhield.

Tijdens deze derde avond onderzoeken we hoe de financiële wereld verandert richting een duurzame economie, wat dit betekent voor de toekomst van de ondernemingen en welke budgettaire impact transities hebben. In deze sessies presenteren deelnemers enkele projecten als case en zoeken ze samen met Koen naar manieren om ze te financieren.


Prof. Dr. Flor Avelino, DRIFT

Hoe geven we sturing aan onze ambitie?

7 december 2022, locatie TBC

Flor werkt bij DRIFT als senior onderzoeker naar de politiek van duurzaamheidstransities en sociale innovatie. Ze is gespecialiseerd in machtsrelaties en is erg geÏnteresseerd in translokale netwerken en innovatieve bewegingen rondom het oplossen van sociale uitdagingen.

De klimaattransitie is een systeemtransitie die ons uitdaagt de democratie opnieuw vorm te geven. In deze laatste sessie onderzoeken we daarom hoe de business-gemeenschap zich samen met onder andere de stad, het gewest en de intercommunales kan organiseren om transitie-acties waar te maken. Hoe dichten we de kloof tussen burger en beleid? Hoe gebruiken we macht als positieve hefboom voor transitie? Hoe nemen we beslissingen die kwalitatief hoogstaand zijn en de wijsheid van de minderheid valoriseert? Hoe creëren we wendbare, flexibele sturingsvormen? Welk leiderschap leidt naar goede beslissingen en daadkrachtige implementatie? Het zijn de vragen waar deze avond om draait.


Meer items
△▽

info@c-valleyleuven.be


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x