5 december 2022

Inspiratieavond 15/12/2022: Energiedelen voor Leuvense bedrijven

△▽

Eerder dit jaar maakte de Vlaamse regelgeving het peer-to-peer uitwisselen van energie tussen 2 bedrijven onderling mogelijk. Daar waar energieprofielen complementair zijn, kan zo toegewerkt worden naar een lagere energiefactuur en een grotere lokale productie van hernieuwbare energie. Dhr. Dirk Meire, raadgever energie van het kabinet van Vlaams Minister van Energie Zuhal Demir, licht het Vlaamse beleid en de toekomstplannen hieromtrent graag toe.

Op het researchpark van Haasrode gingen 6 bedrijven de uitdaging rond energiedelen aan in een pilootproject dat geïnitieerd werd door netwerkorganisaties C-Valley en Leuven 2030, en dat uitgewerkt werd door de energie-experten van het consultancy bureau Th!nkE. Zij onderzochten het potentieel dat binnen deze eerste groep van 6 bedrijven kan worden blootgelegd, en delen hun aanpak en bevindingen graag met alle Leuvense bedrijfsleiders, facility managers en CSR managers die interesse hebben in het verkennen van dit potentieel voor het eigen bedrijf, dit uiteraard tegen de achtergrond van de huidige energiecrisis.

Een panelgesprek met beide sprekers en met het hoofd van energie- en klimaattransitie van Fluvius, Jean Pierre Hollevoet, brengt verder verheldering in het nodige en geambieerde toekomstkader om bedrijven in staat te stellen op een zo efficiënt mogelijke manier met hun energievraag en -aanbod om te kunnen springen. Een Q&A-sessie sluit deze verrijkende avond af.

Programma

17u30 welkom met stemmige walking dinner

18u30 welkomstwoord door netwerkorganisaties C-Valley & Leuven 2030

18u50 keynote door dhr. Dirk Meire, energie-adviseur - kabinet van Vlaams Minister Zuhal Demir

19u10 presentatie van het pilootproject door mevr. Leen Peeters, CEO - Th!nk E

19u30 panelgesprek met dhr. Dirk Meire (kabinet minister Zuhal Demir), mevr. Leen Peeters (Th!nkE) en dhr. Jean Pierre Hollevoet (Fluvius)

20u15 Q&A vanuit het publiek

20u30 netwerkreceptie

Inschrijven kan via onderstaande link
Meer items
△▽

info@c-valleyleuven.be


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x