Update onderhoudswerken Meerdalboslaan - E40: Tweede fase

△▽

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt sinds 7 augustus het asfalt in beide rijrichtingen op de Meerdaalboslaan.

Concreet wil dat zeggen dat tijdens een periode van zes weken het verkeer verloopt over twee versmalde rijstroken.

De werken zijn gestart op maandag 7 augustus 2023 en zullen eindigen op 15 september.

Het Agentschap Wegen en Verkeer nam eerst de weghelft richting Leuven onder handen. Tijdens deze werkzaamheden vond er helaas heel wat verkeershinder plaats. Als belangenorganisatie gingen we in overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Leuven om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken. Een verkeerslichtenregeling moest soelaas bieden.

Nu fase twee voor de deur staat, informeren we jullie graag over het verdere verloop van de werkzaamheden en de maatregelen die er aan komen te staan.

Op vrijdag 25 augustus, na de avondspits, gaat de laatste fase in voege. De aannemer zal werken op de weghelft waar in normale omstandigheden het verkeer in de rijrichting van Haasrode E40 rijdt.

In een notendop:

  • Het kruispunt van de Ambachtenlaan wordt afgesloten. Automobilisten, vrachtwagenchauffeurs die normaal gezien via de Ambachtenlaan de bedrijven in die zone bereiken worden omgeleid via de toegangsweg naar het examencentrum.
  • De stad Leuven laat de nodige signalisatie plaatsen om van dat stuk van de Ambachtenlaan tijdens de volledige duur van de werken een fietsstraat te maken
  • Het kruispunt van de Technologielaan wordt volledig opengesteld voor het autoverkeer. Werknemers van het bedrijvenpark krijgen het advies om naast de Geldenaaksebaan ook de Technologielaan te gebruiken als toegang naar het bedrijvenpark.
  • Op het kruispunt van de Geldelaaksebaan blijft de speciale regeling van de verkeerslichten in voege.

Je mag erop rekenen dat we de situatie nauwlettend opvolgen, en indien nodig samen met het Agentschap en Verkeer en de stad Leuven tot nieuwe oplossingen komen.

Indien je vragen, suggesties of opmerkingen hebt, mag je ons uiteraard ook altijd contacteren.

Raadpleeg de website van het Agentschap Wegen en Verkeer en de hinderfiche van het Agentschap Wegen en Verkeer.
Meer items
△▽

info@c-valleyleuven.be


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x