23 december 2020

Verzendingen na de overgangsperiode tussen de EU en het VK

△▽

Het VK en de EU blijven onderhandelen over de voorwaarden voor een mogelijk vrijhandelsakkoord vanaf 1 januari 2021. Dit heeft invloed op de tarieven en invoerrechten die van toepassing zijn op geïmporteerde goederen, naast de normen en regels die worden toegepast. Daarnaast zijn douaneaangiftes vereist.

Als er geen vrijhandelsakkoord wordt bereikt, verloopt het handelsverkeer tussen het VK en de EU op basis van de voorwaarden van de Wereldhandelsorganisatie (WHO). De WHO is een wereldwijd orgaan dat bestaat uit overheden en douanegebieden en dat regels voor de handel tussen naties opstelt. Douaneafhandeling is nog steeds vereist. Ook zijn er mogelijk aanvullende normen, regels, controles en tarieven van toepassing.

In wezen draait het verschil tussen een vrijhandelsakkoord en de voorwaarden van de WHO om tarieven, normen, regels en specifieke aspecten met betrekking tot toegang, zoals vluchten of financiële diensten.  

FedEx en TNT beschikken over de infrastructuur, kennis en ervaring om klanten nu en in de toekomst te begeleiden tijdens alle veranderingen, of de overheden nu een vrijhandelsakkoord overeenkomen of handelen volgens de voorwaarden van de WHO.

Wat verandert er vanaf 1 januari 2021: kijk op volgende link

                    

                                                       

    

                                                    

    

Meer items
△▽

info@c-valleyleuven.be


Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x